Van je Centrale Verwarming verwacht je een comfortabel warm huis, lage stookkosten, geen gezondheidsrisico’s en geen onnodige millieubelasting. Een goede afstelling en regelmatig onderhoud van de cv-installatie vergroot het comfort en veiligheid en voorkomt onnodig hoge rekeningen. Sommige onderhouds- en afstellingszaken kunt u zelf doen, maar meestal is het beter een installateur in te schakelen.
De technische zaken betreffende onderhoud en afstelling kunt u beter over laten aan een expert; de installateur. Die kan u ook tips geven om energie te besparen.
Laat uw CV-ketel jaarlijks door een installateur schoonmaken en controleren. Zo voorkomt u niet alleen het gevaar op koolmonoxidevergiftiging, maar haalt u ook het beste rendement uit de CV-ketel.
Moderne ketels kunnen, in overleg met uw onderhoudsmoteur, om de twee jaar onderhouden worden.
Meestal kunt u bij de installateur een onderhoudscontract afsluiten. Daarnaast bieden ook veel energiebedrijven bieden zulke contracten aan.
Vraag de onderhoudsmonteur te letten op:
Krijgt u sommige kamers in huis maar niet comfortabel warm, ook als de radiatoren open staan en het elders wel warm is? Dat kan aan de instelling van uw CV liggen.
Verschil in opwarming tussen de kamers in huis komt door de manier waarop het warme water vanaf de CV-ketel door het huis loopt. Soms helpt het om de kamerthermostaat een paar graden hoger te zetten, maar dan kunnen andere vertrekken weer te warm worden. Bovendien kost iedere graad die u de thermostaat hoger zet, jaarlijks ongeveer zeven procent meer energiegebruik. Een beter oplossing is waarschijnlijk het zogeheten waterzijdig inregelen.
Een installateur kan uw installatie waterzijdig inregelen en zo het warme water beter verdelen over het hele verwarmingssysteem. Voorwaarde om te kunnen inregelen, is dat elke radiator een inregelventiel heeft.
Vraag direct tot maximaal vijf offertes aan bij een CV ketel installateur in uw regio.